Zwangerschapshaptonomie

De leukste begeleiding voor vader, moeder en kind!

Wil je weten of zwangerschapshaptonomie wat voor jullie is? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of kom naar de Informatieavond Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding.

Je kindje laten voelen dat je er al voor hem of haar bent, als liefhebbende ouder(s). Het geeft zo’n groot gevoel van vertrouwen en dat is het beste fundament dat je je kind kunt geven. Geboren worden is voor zo’n klein hummeltje een intense gebeurtenis. Stel je voor, vanuit de warme veilige buik kom je in de buitenwereld van de harde geluiden, het felle licht en de kou. Wat een geruststelling als het direct jullie aanraking herkent en zich weer in die vertrouwde handen kan laten dragen.

In zes bijeenkomsten

  • maken jullie spelenderwijs contact met je kindje,
  • leer je als partner hoe je moeder en kind het beste kunt ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling,
  • leren jullie oefeningen uit de Spinning Babies en ontspanningsoefeningen uit de Rebozo,
  • nemen we verschillende houdingen door die je kunt aannemen tijdens de ontsluiting en de baring,
  • leert moeder hoe ze haar kind het beste kan dragen om bekkeninstabiliteit en rugklachten te verminderen of voorkomen,
  • leert ze haar kracht kennen en die op een zo goed mogelijke manier in te zetten tijdens de bevalling,
  • leert ze omgaan met de weeën, pijn en eventuele angst en
  • blikken we na de geboorte terug en kijken we wat jullie eventueel nog nodig hebben aan ondersteuning.

Tijdens de begeleiding besteed ik extra aandacht aan drie basisoefeningen van de Spinning Babies. Dit is een methode waarbij je oefeningen leert om je kindje te helpen goed te kunnen draaien en gemakkelijker het geboortekanaal te laten passeren. Daarnaast laat ik jullie voelen hoe fijn te is het is om te werken met de Rebozo.

Het gehele traject bestaat uit vijf bijeenkomsten voorafgaand aan de bevalling en één bijeenkomst na de bevalling. De eerste keer is zodra je je kindje aan de buitenkant voelt bewegen. Dat is gemiddeld vanaf week 20. Maar later beginnen met de begeleiding kan natuurlijk ook. Overigens ben je niet verplicht om het gehele traject te doen. Alleen de verschillende bevallingshoudingen of omgaan met pijn kan natuurlijk ook. Ieder koppel is anders, dus ik stem de begeleiding af op jullie wensen.

Stuitligging

Ligt je baby in een (onvolkomen) stuit, dan kan ik je helpen om meer ruimte te maken in je bekken. Daardoor is de kans groter dat je kindje alsnog uit zichzelf draait. Mocht je toch naar het ziekenhuis moeten om het kindje uitwendig te laten draaien (versie), dan kan ik jullie oefeningen aanleren waardoor deze ingreep minder pijnlijk is. Sowieso raad ik je aan om gebruik te maken van Moxatherapie. Raadpleeg wel altijd voor de zekerheid je eigen verloskundige of gynaecoloog.

Angstig en hyperventilatie

Zie je op tegen de bevalling, ben je heel angstig en heb je bijvoorbeeld snel last van hyperventilatie, dan kan een extra sessie haptotherapie je net dat beetje meer bieden om je vertrouwen te vergroten.

Begeleiding aan huis

Om de oefeningen zo goed mogelijk af te stemmen, kom ik graag naar jullie toe.  Samen kijken we hoe je de verschillende houdingen en oefeningen in je eigen omgeving kunt doen. Tenslotte beginnen de weeën hoogstwaarschijnlijk bij jullie thuis en niet in mijn praktijkruimte. En omdat je lekker thuis bent, ben je ook nog eens het meest ontspannen.

Wil je toch liever naar de praktijk komen, dan kan dat natuurlijk ook. Op de maandagen houd ik praktijk in het CBC, Eusebiusbuitensingel 9 in Arnhem en op de dinsdagen zit ik in CCG De Liemers, Het Geerken 272 in Westervoort.

Welkom, lief kind

Het verlangen naar bevestigend contact is een oerverlangen. Je gezien voelen maakt je vitaal en levendig. Het contact dat jullie nu al kunnen opbouwen met je nog ongeboren kindje bevordert een veilige hechting en dat is de beste basis voor zijn verdere ontwikkeling. En vergeet niet dat je kindje al vanaf de twaalfde week voelt of er aandacht voor hem is of niet.

Wil je als vader meer betrokken zijn bij de komst van je kind, kom dan naar de speciale vaderavond Je Mannetje Staan Bij Zwangerschap en Geboorte.

Kosten

De kosten per sessie bedragen  €72,50. Kies je er voor om het gehele traject van zes sessies in één keer te betalen, dan ontvang je 10%korting en bedragen de kosten €391,50

Bij begeleiding aan huis wordt binnen een straal van 20 km geen extra reiskosten in rekening gebracht. Daarboven bedragen de reiskosten €0,20 p/km.

Raadpleeg je zorgverzekering voor vergoedingen.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met me op. Je kunt me altijd bellen of e-mailen. Of kom naar een van de maandelijkse informatieavonden.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders (VHZB)